Община Пловдив пусна обществена поръчка за на нетна активна електрическа енергия и координатор на стандартна балансираща група, за нуждите й. Тя е от внушителната сума от 6,9 млн. лева с ДДС за следващите 12 месеца.  Увеличението на прогнозната цена е с близо 1,3 млн. лева повече отколкото поръчката преди година, когато бе за 5,6 млн. лева.

Приблизителният обем нетна активна електрическа енергия за обектите, за период от дванадесет месеца, който следва да бъде доставен, е  около 20 000 МВтч. В това число влизат всички общински обекти, но без районните кметства, които сами определят доставчиците си на електричество.

На практика сумата е по 500 000 лева на месец – колкото Община Пловдив плащаше през последните няколко месеца за електричество, а рекордът е от 620 000 лева през декември . Сметките са три пъти по-високи отколкото преди година в същия период.

В момента никой не е може да се наеме да каже дали тази сума ще стигне, както и какви ще са цените на електричеството през следващите месеци.