Общественото обсъждане за пробива на Водната палата ще бъде на 1 декември в залата на Общинския съвет. От Община Пловдив изпратиха покана за дискусията за бъдещето на проекта за транспортния възел на две нива за връзка на бул. „Цар Борис III Обединител и бул. „Марица – Юг“, която ще бъде от 10:00 часа този четвъртък.

Това се случва месец след решението на местния парламент за спиране на проекта за 45 дни, докато не се проведе обществено обсъждане и не се изясни цялата документация за проекта.

Междувременно излезе информация, че кметът Здравко Димитров обсъжда възможността за пренасочване на средствата от 9 млн. лева към други два проекта. До този момент Зико заяви, че не е взел окончателното решение за проекта.

Ако той бъде прекратен средствата от „Фонда за устойчиви градове” ще бъдат пренасочени към кино „Космос” и форумите Изток и Юг – по 4,5 млн. лева.

Анкета на TrafficNews: 7 от 10 пловдивчани са против рестарт на пробива на Водната палата

Край с пробива на Водната палата? Пренасочват парите към кино „Космос” и Форум юг- изтокФонда за устойчиви градове са дали зелена светлина за проектите

 

Райчев: Глас народен - глас Божи, ако хората не искат - ще спрем пробива на Водната палатаОтварят цялостно кръговото на Водната палата в понеделник