В първите часове след отпадането на забраните първите кафенета  отвориха врати в Пловдив. Почти всички заведения извадиха масите и ги подредиха на безопасно разстояние една от друга. Някои веднага бяха заети от нетърпеливи пловдивчани, които искаха да си припомнят любимия навик да пият кафе на Главната.

Първите клиенти по заведенията в центъра на Пловдив

Масите и столовете на площад „Стефан Стамболов”  посрещнаха първите си клиенти. Най-много хора бяха забелязани да отпиват кафе на слънце на едно от популярните заведения срещу Община Пловдив.

Пред наш репортер персоналът сподели, че повече от 15 маси са били обслужени днес. В същото време резервации валят за късните часове на деня.

Най-много хора се очакват през почивните дни, добавиха от заведението.

 

Пловдивчани превзеха кафенетата след три месеца локдаун 

Ресторантите също са готови. Сепаретата са подредени, персоналът е готов, а стартът на работата започна с пълна сила. Животът в Капана отново се връща. Вратите на заведенията са широко отворени, а масите старателно се подреждат на паважа.

Припомняме, че преди два дни министърът на здравеопазването официално издаде заповед, с която допуска посещенията на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе сладкарници.  

Официално! Заповедта за отваряне на заведенията вече е факт, ето откога ще работят бароветеТе ще работят при спазване на противоепидемичните мерки

От полицията и здравните власти предупредиха, че ще има проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Още на 1 март с отварянето на заведенията, хайки от служители на Здравната инспекция и полицията ще следят стриктно какво се случва по ресторантите.

Хайки от полиция и РЗИ тръгват по заведенията в ПловдивВсички инспектори са мобилизирани и екипите вече са сформирани

Очаквайте подробности!