За пореден път липсата на навременна и адекватна информация доведе до напрежение и недоволство сред пловдивчани, чиито работни места се намират в района на Околовръстното шосе. Днес преди обяд собственици и работници във фирми, които се намират от южната страна на шосето останаха блокирани, след като полиция затвори подходите. 

"Това е поредното безобразие. Тук съм повече от час и се опитвам да стигна до фабриката си. Полицаите ми обясняват, че имат заповед от началник от Охранителна полиция да не пускат никого, тъй като от "Европейски пътища"АД полагат маркировка. Само че ние, които работим в района нито сме уведомени, нито имаме някаква информация за графика, по който се извършва полагането на маркировката. Не знам как втората смяна ще дойде на работа, как ще стигна до фирмата, за да направя плащанията, които са ми за деня. Да не говорим, че ако не доставя заявената продукция на "Либхер", спирам тяхното производство", заяви собственикът на фирма "Мони МГ" Георги Райков. 

Транспортен хаос  настана след като в средата на март пътят бе затворен за ремонт. Тъй като не бе осигурен резервен маршрут, бе направено изключение за работещите в индустриалната зона, на които бе осигурен достъп. 

"Тези държавни служители, които получават заплати благодарение на нашите данъци, трябва да бъдат доста по- анжажирани с проблема. Ние, работещите в зоната, естествено не сме против ремонта, но нека да не забравят, че тук работят десетки служители, които трябва да стигнат до работните си места. Това е въпрос на елементарно планиране и уведомяване. Вместо това обаче се създава хаос и напрежение. Нека от полицията да кажат по чия заповед пътят е блокиран и кой носи отговорност за липсата на елементарна организация на движението" , възмущава се Райков. 

Потърсени за коментар, от пресцентъра на ОД на МВР съобщиха, че движението е било преустановено в рамките на 30 минути, докато трае полагането на маркировката.   

Работещи в района обаче заявиха, че пътят е затворен за доста по-дълъг срок. Самият Райков твърди, че е прекарал близо час в спор с полицията. Минути след отправеното запитване от страна на TrafficNews, достъпът до индустриалната зона бе възстановен.