Поредна акция на данъчните в Пловдив се е провела през изминалата седмица. Служителите на финансовото ведомство са проверили редица търговски обекти, както в града, така и в региона. По ударите на НАП са попаднали различно дружества – от сергии до салони за красота.

През последния отчетен период фокусът на данъчните бе насочен към магазини за плод и зеленчук.

Сред новите "жертви" на НАП през последната седмица е фризьорски салон. Той се намира на улица „Родопи” в центъра на Пловдив.  Обектът е посетен от служители на приходната агенция, които са констатирали неточности. Съставен е акт, а от дни името на студиото е вписано в „черните списъци”.

В издънка е бил уловен и магазин за дрехи в Центъра. Обектът се намира на улица „Иван Вазов”.  Припомняме, че в края на декември още един магазин на търговската улица бе хванат в крачка.

По ударите на данъчните е попаднала и бензиностанция. Обектът за продажба на гориво се намира на възлово място – на главния път, водещ за Брестовица.

Макар заведенията вече повече от месец да не работят, то ресторант в Хисаря се сдоби с акт. Обектът се намира на улица „Аугуста”.

Междувременно проверките на НАП-Пловдив продължават. Акциите на служителите на приходната агенция вече са насочени към зимните ни курорти, като стриктно ще се следи за нарушения, свързани с укриване на данъци.