Един от най-добрите италиански барове и ресторанти в Пловдив "IL MONTE" отвори врати в супер модерния хотел в Пловдив - DoubleTree by Hilton Plovdiv Center. Гостите му могат вече да се наслаждават на световноизвестно и ароматно италианско кафе, автентично домашно приготвено джелато, подбрани вина и просеко. По-приключенски настроените имат голям избор от различни коктейли и аперитиви.

Талантливият главен готвач Кристиано Маросо има за цел да задоволи всички гастрономически желания и ще омагьоса вкусовите рецептори на любителите на изящната италианска храна.

Първият DoubleTree by Hilton в Пловдив отвори врати СНИМКИ+ВИДЕО

Маросо е от Генуа, регион Лигурия в Италия, разположен между морето и планината. Още от малък се занимава с готварство. Дядо му е бил готвач на круизен кораб, а баща му - пекар. Семейството на Кристиано, както повечето италиански семейства, обича да прекарва дълги часове на маса, а най-хубавите му семейни спомени включват домашно приготвен обяд или вечеря.

Кристиано сподели, че за него готвенето се е превърнало в страст, която го отвела до кулинарно училище. Именно там са били положени основите на познанията му за италианската кухня. През този период той е работил в малки ресторанти и тратории, където придобил опит за приготвянето на домашна италианска храна, прясна паста, пици, пълнени макаронени равиоли, канелони, лазаня и ньоки.

"Това, че имах баща пекар и работех също в пицарии, ми помогна да знам за пицата и хляба. След училище работих в различна среда, първо в Италия и след това в чужбина, освен готвенето, пътуването е една от моите страсти, а събрани в едно, ме отведоха по света - Южна Америка, Карибските острови, Северна Африка, европейските столици и не на последно място Азия", споделя Кристиано.

Той добавя, че за него е ново предизвикателство да бъде главен готвач в най-новия италиански ресторант в Пловдив "IL MONTE" и ръководител на кулинарните отдели в DoubleTree by Hilton Plovdiv Center.

"Искам да споделя автентичните италиански традиции с пловдивчани и гостите на хотела. Предизвикателството ще е да накарам клиентите ни да разберат навиците на италианците на маса. Ние обичаме, а мисля, че и българите също, да се наслаждаваме на добра компания с добра храна в страхотна обстановка", казва още Кристиано Маросо.

"На първо място е желанието ми да ги впечатля с вкуса на моите рецепти и в същото време бих искал да предам страстта и душата, които влагам в чиниите си. Почти съм сигурен, че всички вкусове могат да бъдат задоволени и съм готов да изпълня мисията си да доставя на гостите не само добра храна, но и преживяване, което остава в спомените им", допълва главният готвач.

 В "IL MONTE" залагат на качеството на продуктите.

"Не зная много за другите италиански ресторанти в града, но със сигурност в “IL MONTE” аз и моят екип сме фокусирани върху качеството на продуктите, които използваме, за да поднасяме на своите гости страхотни ястия", казва шеф Кристиано.

„Като често пътуващ готвач, когато посещавам различни страни, обичам да се потапям в местната култура, особено в културата им на хранене… На всяко място, на което съм бил, винаги се опитвам да науча възможно най-много за навиците и вкусовете на мястото. Винаги е приключение и предизвикателство да научите такива неща, защото като чужденец мога да разбера 100% от рецептите, но не е лесно да се възпроизведе „душата“ на ястието", казва още той.

Маросо съветва как да се храним в разгара на лятото.

"Най-важното в горещите дни е да сме добре хидратирани. Да пием много вода през деня, да избягваме тежките ястия, да ядем плодове и зеленчуци и да контролираме количеството храна, която приемаме. Една добра диета, не само за лятото, е средиземноморската диета, която осигурява всички хранителни вещества, от които се нуждаем. Италианската кухня е част от Средиземноморието, така че се препоръчва да ядете италианска храна, а защо не и в "IL MONTE", препоръчва шеф Кристиано.

Новият ресторант в хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center срещу църквата "Света Петка" на бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив ви очаква!