Над 66% от пловдивчани не подкрепят затварянето на кръстовища с палаткови лагери, показва анкетата на TrafficNews. Във вторник в една от Фейсбук групите за организация на протестите започна дискусия дали и под тепетата да се обособи подобен лагер, който да блокира движението. Имаше и предложение да бъде затворено кръстовището на Сточна гара, а лицата, които готвиха блокадата бяха свързани с „Демократична България” и „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербруг”.

Готви се палатков лагер на основно кръстовище в Пловдив! Политически активисти стоят зад негоАтанас Бояджиев от „Демократична България” предлага да се отреже достъпът до Сточна гара

В анкетата ни 31,49% от запитаните са мнение, че действието да се блокира града за постоянно е добро.Близо 54% обаче са на мнение, че не може 30-40 души да пречат на останалите пловдивчани и да им отнемат правото на свободно предвижване. На 13% от хората, подкрепящи протестите у нас, смятат, че не е това начина, по който да се изрази недоволството към правителството. Около 1,4%  не се интересуват от тези процеси.

Днес стана ясно, че засега идеята да се блокират кръстовища е отпаднала. Поне от главните организатори на протестите. Групата, която трябваше да блокира кръстовища пък се промени от „Палатков лагер” на „Палатков лагер пред Община Пловдив”. Възможно е по време на днешните протести дам да изникнат палатки.

Днешният протест започва в 19:00 часа, като ще бъдат блокирани временно редица булеварди, а автобуси ще променят движението си.

Вижте затворените булеварди и временното разписание на автобусите в линковете:

Блокират Пловдив днес! Ето къде и кога няма да можете да преминетеДемонстранти затварят четири булеварда, градският транспорт с променено разписание