„Да живее България” и „Долу пашата”. С тези възгласи членовете на комитет „Родолюбие” преминаха по Главната и стигнаха до площад „Централен”, където ще бъдат пресъздадени паметните събития отпреди 135 години.  Стотици пловдивчани изпълниха площада пред Военния клуб, за да наблюдават възстановката на случилото се на 6 септември 1885 г. Към този моментпред Военния клуб има два пъти повече хора от тези на шествието, обявено като "патриотично".

Възстановката традиционно започна с поднасяне на венци пред паметника на Захари Стоянов. След това, родолюбците преминаха по главната и стигнаха до централния площад. Там ще бъде пресъздадено свалянето на генерал-губернатора Гаврил Кръстевич от власт и провъзгласяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Участниците ще изиграят събитията около превземането на конака, краткото противопоставяне между дейците на Съединението - Голямоконарската чета и отряда на източнорумелийската милиция.

След като се хванат на дълго хоро, четниците отново ще преминат по Главната и ще стигнат до площад "Съединение" за тържествената заря-проверка.