Над 100 души от неправителствената организация за опазване на рибата обявиха война на бракониерите на язовир "Копринка" - един от най-големите водоеми в страната.

Централната рибно-опазваща организация ще стопанисва рибното богатство на язовир „Копринка“ с решение на Министерството на земеделието и храните през следващите пет години.

От неправителствената организация се заемат с охраната на язовира. Ще бъдат поставени камери, за да се пресече огромният бракониерски улов, който е унищожил някои от видовете риба в язовира, каза Стефан Тодоров от организацията:

„Идеята на организацията е да се спре бракониерството. Борбата ще е голяма със сигурност, но със сигурност ще успеем - ще има назначени хора, денонощна охрана, ще бъде закупен радар, който ще бъде сложен на стената.

Тук бракониерската мощ е най-голяма може би от всички язовири, които охраняваме, а те са 12. Има поне 40 основни бракониера тук“.

До три години се очаква да бъде възстановено рибното богатство в язовира с акции по зарибяване и окончателно да спрат бракониерските набези.