Три двойки в Пловдив ще си кажат „ДА” в изборния ден. На 11 юли влюбените ще се врекат във вечна вярност в Домът на младоженците в центъра на града.

„В ритуалната зала в Тракия няма да може да се проведат церемониите, тъй като от 5 до 15 юли в кметството ще се съхраняват бюлетините за предстоящите избори. Междувременно нямаме нито един изнесен ритуал на 11 юли”, коментира пред TrafficNews Чудомира Пинджева, директор на ОП "Радостни обреди".

Тя посочи, че една от двойките ще пристигне от чужбина специално за паметния ден. Пловдивчаните ще се възползват от лятната си ваканция, за да сключат граждански брак.

Междувременно медията ни научи, че две сватби ще огласят етническия квартал Столипиново. На 11 две двойки ще вдигнат пищни тържества, за да покажат любовта си пред махалата.

Ще провалят ли изборите тържествата на влюбените?

В изборния ден е забранена консумацията и продажбата на алкохол. Това е отредено със заповед на кмета на Пловдив. Забраната се отнася за заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Пловдив в деня на изборите за периода от 06:00 ч. до 21:00 ч. на 11 юли 2021 година.

В заповедта обаче е посочено, че изключение се допуска само за предварително планирани семейни тържества. В това число попадат и сватбите.

Забранява се продажбата на алкохол в Пловдив в изборния денИзключение се допуска само за предварително планирани семейни тържества