Апетитен терен от 374 кв.м. на центъра на Пловдив и апартамент в сграда, построена на терена, се продават на търг от частен съдебен изпълнител. 

Имотът е разположен на ул."Петко Каравелов" на метри от Градската градина, Джумаята и Главната улица. Първоначалната цена, от която ще започне наддаването за имота е 299 163 лева. 

Собственост на имота е Министерството на регионалното развитие и благоустройството и пловдивчанката Весела Иванова. До търга се стига, след като жената започва дела за делба на имота с държавата, ала на практика става дума за неподеляем имот и не може да бъде поставен в дял на един от съделителите, съдът постановява той да бъде изнесен на публична продан.

След приключването на съдебната фаза се стига до ликвидирането на съсобствеността между съделителите, чрез изнасянето на имота на публична продан по реда на принудителното изпълнение. Такъв е и настоящия случай, а съгласно закона началната цена на търга представлява 80% от пазарната оценка. 

Апартаментът, който върви с терена под сградата, е с площ 86 кв.м., разполага с таванско и избено помещение и 12,5% от общите части на сградата.

Очаква се търгът да продължи от 3 юли до 3 август 2023 година и ден по-късно да бъдат отворени книжата на евентуалните купувачи. За справка цените в района са над 2000 евро за кв.м. Ако изчислим по тази цена, само апартаментът би струвал повече от 330 хиляди лева, ако се продаваше на свободния пазар.