Жени на мотори ще преминат днес по улиците на Пловдив. От  "Сдружение на жените мотористи eмпауърд България“ (Lady Bikers MPowered Bulgaria) ще проведат Национална кампания "Заедно срещу рака на гърдата“. Събитието ще се състои в град Пловдив, Гребна база, от 10.00 ч. до 16.00 ч.


В рамките на събитието всички дами ще имат възможност да си направят безплатен профилактичен преглед с мамографски апарат и консултация с мамолог с богат опит в ранния скрининг. Прегледите ще се извършват в мобилен медицински кабинет от д-р Никола Ганашев от МБАЛ Хасково и ще се консултират от проф. Мария Малинова от МБАЛ "Св. Мина“, Пловдив.

С благотворителен базар мотористките ще събират средства за закупуване на мобилен ехограф, който ще бъде оборудван Мобилния медицински консултативен кабинет на сдружение "Widows Sons" България. Кабинетът и услугите на специалистите, ангажирани с дейността на двете сдружения се ползват безплатно от пострадали при пътни инциденти и хора в крайна нужда.

Традиционното почетно мото-шествие на жените мотористи ще тръгне в 13:00 от паркинга на гребната база и ще мине през целия град Пловдив.