Многобройно шествие от представители на различни браншове, засегнати от COVID мерките, премина през Главната. „Оставка на Кацаров” и „Не на мерките” огласиха центъра на Пловдив.

Стотици са недоволните, които излязоха на протест в Пловдив. Освен ресторантьори, сред тях са адвокати, музиканти, фитнес инструктори, както и хора със свободни професии. По думите им по един или друг начин, мерките са се отразили негативно за бизнеса им.

"Оставка" отеква в центъра на Пловдив, стотици протестиращи блокираха възлово кръстовищеЗасегнатите браншове настояват за равни права

По време на шествието, протестиращите видяха подкрепа от пловдивчани, седнали по заведенията. Много от последните станаха на крак и аплодираха скандиращите.

„И ние сме с вас, не на зеления сертификат”, се провикна възрастен мъж от едно от заведенията по Главната.

Протестиращите се събраха пред Община Пловдив. Под прозорците на местната администрация те скандират „Свобода за бизнеса! Здраве за всички, работа за всички”.

След няколко минути скандирания, хората се отправиха отново към булевард „Цар Борис III Обединител”.

Протестиращите видяха отпор в лицето на служителите на МВР, които като жива верига спряха шествието. Множеството обаче надделя и хората бяха допуснати до булеварда.