Римският стадион и къща „Хиндлиян“ са две от емблематичните места на Пловдив, където влюбени двойки ще си кажат заветното „Да” на 10.10.2020 г., съобщиха от ОП „Радостни обреди”.

Както TrafficNews вече писа, огледалната дата се оказва една от най-желаните за бракосъчетание. Всички часове са заети от седмици. На всеки половин час ще се извършва ритуал, като десет от двойките ще се бракосъчетаят в Централния дом на младоженците, други девет – в зала „Тракия“, а шест двойки ще сключат брак с изнесени ритуали.

26 двойки ще си кажат "Да" на символична дата в ПловдивВижте каква е символиката

От ОП „Радостни обреди“ съобщиха още, че за поредна година няколко пловдивски двойки са избрали да сключат брак в седмицата на „Празници на Стария град“ през септември. За да направят деня още по-специален екипът на общинското предприятие осигурили на младоженците украса от естествени цветя, красива арка, музикален съпровод и безплатна фотосесия в къща „Хиндлиян“.

За улеснение на влюбените двойки Община Пловдив разполага с електронна система за записване, която младоженците предпочитат да използват поради ситуацията в страната.

В началото на тази година много двойки избраха да се венчаят и на други две символични дати, отново с повторяемост на цифрите – 20.02 и 22.02, когато общо 32 двойки сключиха брак.