На обновен младежки клуб ще се радват децата и младите хора на село Марково. Община „Родопи” насочи финансов ресурс от близо 24 хиляди лева за ремонт на сградата.

Началото на строителните дейности провери общинският кмет  Павел Михайлов заедно с  кмета на село Марково Десислава Терзиева. Пред двамата управителят на фирмата- изпълнител„Строй- авто”  Светлозар Вълков обясни, че предстои демонтаж на хидроизолацията и изрязване на компрометираните пластове на покривното пространство. Проблемът с течащия покрив на сградата е от години и е особено рисков за срутване на тавана или късо на елинсталацията.  

Ремонтът предвижда полагане на битумна мембрана върху покривната конструкция, пребоядисване на вътрешните стени и освежаване на външната площадка. Обновяването трябва да приключи до края на месеца.

„Грижата за младите хора е част от политиката, която водя аз и моят екип за промяна на община „Родопи” . На територията на общината има само два младежки клуба – в селата Марково и Ягодово. Затова сме длъжни да осигурим добри условия за децата.  Целта на тези пространства  е е младите хора да имат пространство, в което  да се срещат, да общуват и  да обменят идеи”, коментира кметът Павел Михайлов.  

След ремонта младежкият клуб ще предлага различни занимания за децата и младите хора, според възрасттта им и техните интереси. Ще бъде оформена и интернет зала, а компютрите, които ще бъдат 8 на брой,  кметство Марково ще получи като дарение.

„Ще бъде променено и работното време на клуба, като той вече ще бъде отворен и в събота.