Три катастрофи с пострадали пешеходци са станали вчера в Пловдив и областта. Около 13.40 часа полицейски екип се отзовал на сигнал за пътен инцидент на бул. „Александър Стамболийски“. При огледа е установено, че лек автомобил „Фолксваген“ е ударил пресичащо на пешеходна пътека 11-годишно момиче. Пробата за алкохол и наркотични вещества на 20-годишния водач е отрицателна.

Около 19.15 ч. на кръстовището на бул. „Освобождение“ и ул. „Съединение“, при маневра за ляв завой, лек автомобил „Опел“ блъснал 44-годишна жена. Тя е настанена в болница, без опасност за живота. 65-годишният шофьор е с отрицателна проба за алкохол в кръвта. И двата случая са отработени по административен ред.

Междувременно около 8.00 ч. вчера в Стамболийски постъпил сигнал за възникнало произшествие на ул. „Иван Вазов“ в града. По първоначални данни, лек автомобил „Форд“, управляван от 60-годишен жител на града, спрял, за да пропусне пешеходец, а при потеглянето ударил 17-годишно момче, което тичало по пътното платно, в близост до пешеходната пътека. Пострадалият е настанен в болнично заведение, без сериозни наранявания. Шофьорът е тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна. Случаят е приключен по административен ред.