Общинският съвет в Пловдив ще гласува даването на мандат на кмета Здравко Димитров за преговори за тегленето на нов 50-милионен заем. Намерението бе входирано в извънреден порядък, като то касае спортната инфраструктура – двата стадиона, басейн „Младост” и спортния диспансер до него. В мотивите е записано, че без външно финансиране, Община Пловдив не може да завърши тези обекти.

Разпределени по пера те включват довършването на двата стадиона на „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 млн. лв. с ДДС, в това число и за козирката на втория, изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина - 6 млн. лв.

Зико предлага нов заем за 50 млн. лева! В него двата стадиона и басейн „Младост”Обектите трудно можели да се реализират без алтернативни приходоизточници

Общинарите ще решат дали и да удостоят каратиста Валери Димитров със званието „Почетен гражданин на Пловдив”, след като той завоюва 20 титли в своята кариера.

Правят каратиста Валери Димитров почетен гражданин на ПловдивТой е 20 пъти европейски шампион по карате

Друго предложение касае организацията за помощ на украински бежанци – даването на общински структури за настаняването им, както и издръжката.

Общинският съвет ще разглежда и промяната на 14 ПУП-а на частни инвеститори. Причината за това е, че има предварителен проект на Общ устройствена план на ЕСУТ, поради което измяната в подробните устройствени планове става през Общинския съвет.

Очаквайте подробности!