Пешеходни пътеки в града продължават да са едва забележими, установи TrafficNews. Малко преди началото на учебната година медията ни писа за пешеходни пътеки в града, които са само с бледи очертания.

От Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта” тогава увериха, че обновяват всички пешеходни пътеки в града, а с приоритет ще са тези около училищата и детските градина.

Три седмици по-късно обаче в града има много „зебри”, които не са обновени. Те, освен че са разположени в малките улици, но и на някои от големите пловдивски булеварди, където често шофьорите си позволяват по-високи скорости. На някои от кадрите въобще не се забелязва наличието на пешеходна пътека.

Редовно след началото на учебната година навсякъде по улиците на града се движат ученици. Освен това има и пресичащи на пешеходци, които не внимават за пътната обстановка, а изскачат на пешеходните пътеки.

Важно е те да бъдат правилно маркирани и достатъчно забележими, за да правят впечатление при шофиране.

Немалко пъти лятото станаха тежки инциденти както с пешеходци, така и с хора на тротинетки. Разбира се, невинаги е виновна пътната маркировка, но тя е от особена необходимост за сигурността на хората.

Свързахме се отново с Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта” и оттам ни съобщиха, че фирмата изпълнител има леки забавяния. До момента са пребоядисани пешеходните пътеки само с два района, предстои и в останалите. Общинското предприятие допълни, че и те са притеснени от забавянето.