След преминаването към онлайн учение на децата от 6 до 12 клас, от вчера е започнала и масово анкетиране на родителите на петокласници. Отново са спуснати въпросници, и отново те са били насочени около един въпрос – искате ли онлайн обучение за детето ви?

Припомняме, че с решение на Областния щаб, учениците от 6 до 12 клас в Пловдив ще се обучават дистанционно от днес. Решението за децата от 6 клас нагоре е взето, тъй като учениците до 5 клас трябва да се обучават в присъствието на възрастни хора. По закон децата не могат да стоят вкъщи сами до 12 години.

Учениците в Пловдив от 6 до 12 клас минават онлайн до 22 ноември!До 22 ноември учениците ще се обучават дистанционно

Оттук нататък директорите трябва да поемат управленската си отговорност и да решат дали се налага ученици до 5 клас да минават онлайн. 

Само 2 часа след брифинга на щаба, родителите са били „атакувани” с анкети, научи TrafficNews. Майките и бащите на деца от 5 клас в ОУ „Душо Хаджидеков” са получили съобщения, дали са съгласни на онлайн обучение за децата им.

За подобна анкета споделиха още родители и от други учебни заведения.

Припомняме, че още в началото на седмицата 4 училища в Пловдив започнаха заниманията си онлайн. През изминалата седмица, те са провели анкети сред родителите, анализирали са резултатите и са  подали доклад до Министерството на здравеопазването.

Още две училища в Пловдив минават онлайнДиректорите са подали доклад до Министерство на здравеопазването