Пловдивчани отново доказаха, че мантинелите на Околовръстния път са ненужни и дори опасни. В час пик в четвъртък вечер движението по шосето бе блокирано. Причината – закъсал бус в новоремонтирания участък.

Превозното средство, поради техническа неизправност, угаснало. Водачът обаче не можел да отбие в страни, тъй като има мантинела. Бусът спрял в средата на пътното платно, а зад него се извила опашка от коли.

Изпреварването – почти невъзможно поради натоварения трафик.

„Мантинелите не пречили? Напротив, те са опасни. Водачите едва минаваха с риск от челен удар. Опашката стана почти километър”, разказва читател на TrafficNews.

Заради подобни казуси, по Околовръстното ще се изградят още аварийни площадки. Те ще могат да бъдат използвани от шофьори, които спукат гума или имат друга причина да отбият. Това стана ясно преди дни по време на инспекцията от страна на кмета на Пловдив Здравко Димитров и инж. Иван Досев от АПИ.

Инж. Досев бе категоричен, че всичко по изграждането на Околовръстното до тук е законно. Повече аварийни площадки ще бъдат изградени както във вече ремонтираната част, така и от светофара на Коматево до кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе, чийто ремонт предстои. За целта ще се разгледат всички възможности за използване на общинска земя, независимо към коя община са те. Допълнителните строителни работи по изграждането на аварийни площадки ще влязат към бюджета, който е отделен към текущия ремонт.

Мантинелите остават, изграждат аварийни площадки по Околовръстното на ПловдивИзбран е изпълнител за проектирането на удвояването на трасето

Припомняме, че освен срещу мантинелите, пловдивчани скочиха и срещу тревите около Околовръстното. С редакцията на TrafficNews постъпиха множество сигнали от водачи, които са притеснени, че ако тревите не се окосят ще настъпи нов инцидент.

След мантинелите на Околовръстното: Пловдивчани скочиха и срещу тревите, видимост – нулеваЗатварят следващия участък за ремонт на шосето - от разклона за Първенец до Пещерско шосе

Срещу мантинелите скочи и "Бизнесът за Пловдив", които са готови дори да блокират движението по шосето, ако не са вземат мерки.

"Бизнесът за Пловдив" : Готови сме да блокираме Околовръстното, ако не се вземат спешни меркиНе ли време не само от икономическа, а и от човешка и морална гледна точка, не хората да служат за закона, а той на обществото ?