Зрелищно авиошоу се разигра в небето над Пловдив. Два изтребителя, които конвоират военния Спартан, преминаха над площад „Централен”. Мощните самолети прелетяха няколко пъти над Пловдив, като пилотите демонстрираха завидни и екстремни умения. Стотици пловдивчани впериха поглед в двата изтребителя.  

Над площад „Центарел” прелетяха и бойни хеликоптери, които демонстрираха как се преследва нарушител във въздушното пространство. В ролята на мишена бе цивилен вертолет, който кръжеше над Пловдив, преследван от бойните машини на българската авиация.  

Демонстрацията бе част от празника Военновъздушните сили и Деня на парашутиста. Той е част от информационната кампания за популяризиране на военната професия "Бъди войник" и информиране на младежите за професионалните възможности в Българската армия.

На площад „Централен” военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции ще изпълнят алпийски техники, действия по неутрализиране на терористи и освобождаване на заложник.

Ще бъдат показани и техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и военни ръкопашни техники. Ще има и парашутни скокове. В кампанията участват и формирования от Сухопътни войски, Военноморските сили и Военна полиция.

Пловдивчани и гостите на града могат да разгледат и специалното оборудване и екипировката на различните видове въоръжени сили. Информационната кампания "Бъди войник" на Министерството на отбраната обикаля областните градове у нас.