Изоставеното заведение "Венера" до Пловдивския униврситет е станало убежище за наркозависими. Ежедневно руините, останали от масите пред обекта, се превръщат в "клинична пътека" за инжектиране на поредната доза. 

Само преди седмица TrafficNews сигнализира за проблема, а днес с редакцията ни се свърза жител на квартала, който коментира, че ужасяващата картина пред домовете им е ежедневие. 

Отново: Двама се инжектират под терасите на пловдивчани в центъра на градаИзползват останките от бивше заведение

"Това е гледката ми през прозореца всяка сутрин точно в 8 часа! Адреса е "Цар Борис III Обединител" 136, а мястото е бившото заведение “Венера”. Турникети се стягат, метадон се лее и това пред погледи на минувачи, студенти, коли и деца", посочи мъжът пред медията ни.

Проверка на TrafficNews обаче показва, че според Регистър на разрешения за осъществяване на програми за лечение с опиеви агонисти и агонисти-антагонисти на лица, зависими към опиоиди, който е актуален към 1 март 2023 година, няма близък кабинет с лиценз за предлагане на метадон на наркозавидими.

Хората от района обаче са категорични, че дори да става дума за метадон, е недопустимо децата им да стават свидетели на хора, които се инжектират на метри от тях. 

Мъже се боцкат ежедневно в центъра на Пловдив - на метри от ясла, университет и спиркаСпоред местни част от дозите са метадон, взет от кабинет на ул. "Богомил"

Ето ги и кабинетите с разрешително: