Шефката на РУО- Пловдив Иванка Киркова е на път да се върне отново начело на просветата Пловдив. Днес Административният съд в града отмени заповедта на министъра на образованието и просветата Николай Денков от 28 април тази година, когатато тя бе освободена дисциплинарно за втори път от поста.

Иванка Киркова бе уволнена най-напред дисциплинарно на 5 юли миналата година след проведен одит, когато бе обвинена за нарушения при сключване на договори с юридически лица. Отстранената шефка на просветата в Пловдив заведе дело срещу МОН и го спечели на всички съдебни инстанции. На 28 април бе върната на работа и веднага беше освободена от поста с мотива, че не притежава необходимите дигитални умения, за да го заема. Още тогава тя заяви, че ще търси отново правата си в съда.

"Истината винаги е една. С поредна огромна благодарност към българския съд, към Бог, към семейството ми, към адвоката ми, към приятелите ми, към всички /не/познати, които ме подкрепиха и ме подкрепят. Умът е градина, в която волята е господар", написа Иванка Киркова в личния си профил във фейсбук и така потвърди решението на магистратите. Очаква се обаче то да бъде обжалвано пред по-горна инстанция от Министерството на образованието и науката.

Началник на РУО за един ден – възстановиха Иванка Киркова, и й връчиха нова заповед за уволнениеНа 26 април Киркова подава заявление до МОН да бъде възстатовена, считано от 28 април