70 са свободните легла за лечение на коронавирус в болниците в Пловдив, както и 28 за интензивно лечение. Инфекциозната болница към УМБАЛ „Свети Георги“  е с напълно запълнен капацитет и към момента не може да приема повече заразени с коронавирус. Това заяви областният управител Дани Каназирева, като увери, че други болници в Пловдив могат да приемат пациенти.

„Трябва да спазваме мерките, защото в противен случай нещата ще се влошат. Разговарях с директор на една от болниците в града, който ми каза, че може да разкрие още легла, но за таз цел трябва да премести 5 медицински екипи от другите отделение – това ще ощети останалите пациенти“, каза Каназирева.

В момента активните случаи на заразен медицински персонал в областта са 87 души.

25 свободни легла за лечение на пациенти с коронавирус има в „Свети Мина“ , 10 в „Свети Панталеймон“, Окръжна болница разполага с 5 свободни легла и т.н.

„Към момента ситуацията е под контрол. Постоянно тече процес на хоспитализация и изписване. Имаме към момента 16 стаи за неустановени случаи. За това апела ми е да затегнем контрола, за да не се влоши ситуацията“, каза още областният управител.