През следващото денонощие от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. През нощта над много райони облачността ще се разкъса и намалее. Северозападният вятър временно ще отслабне.

Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, по Черноморието – около нулата. Утре от запад ще се заоблачи и след обяд в Западна България ще завали сняг. Вятърът от северозапад отново ще се усили, ще е умерен и временно силен. Максимални температури между 0° и 5°.

Атмосферното налягане, след временно повишение, през деня отново ще се понижава; ще се задържи по-ниско от средното за януари.

В Пловдивска област ще духа умерен северозападен вятър.Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Минималните температури ще бъдат между -7 и -2 градуса. Утре преди обяд времето ще бъде слънчево с променлива облачност и ветровито. Около и след обяд облачността ще се увеличи. Вятърът временно ще отслабне. В следобедните часове в равнината ще има превалявания от дъжд, които ще се примесват със сняг, а в Родопите валежите ще бъдат изцяло от сняг. Преди полунощ валежите ще бъдат от сняг. Привечер вятърът от северозапад ще се усили и през нощта ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд от запад облачността бързо ще вплътни и в масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 11°.

Над Черноморието след временно намаление на облачността преди обяд, след обяд от запад тя отново ще се увеличи и вплътни, но все още без валежи. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.