Останките от изгорелите тирове на магистрала "Тракия" до Пловдив ще останат на място и през нощта. Именно заради това остава ограничението за преминаване в района на 127 км от аутобана в посока София, като преградени със знаци и ограничителни ленти остават дясна и аварийна лента.

Активната лява лента ще бъде достъпна за преминаване, но за да се избегне трафикът шофьорите може да използват обходния маршрут през пътен възел "Пловдив изток", през град Пловдив, до пътен възел "Пловдив запад".

Организацията на движението ще важи поне до сутринта, когато се очаква да се поднови работата по почистване на пътните платна, предадоха от МВР-Пловдив.

Както TrafficNews.bg съобщи, днес в района на 127 км тежко ПТП причини огромен пожар. Изгорели са два тира - единият бил спрял в аварийната лента поради техническа неизправност и отзад в него се блъснал друг тир. На първия водачът бил излязъл отвън и не е пострадал, с обгаряне на едната ръка е вторият шофьор. Камионите са с българска регистрация и са изцяло изгорели.

В гасенето на пожара се включиха четири пожарни автомобила, които са успели да потушат пламъците. 

3-километрова тапа в посока София! Има пострадал от пожара! СНИМКИ+ВИДЕОБлъснали са се два тира, и двата са изгорели до основи