3-километрова колона от автомобили се е образувала на автомагистрала "Тракия" в посока София при разклона за Пловдив и Карлово. Пътни полицаи регулират трафика в района. Остават затворени за движение дясната и аварийната ленти в посока София, докато приключи работата на пожраните екипи. 

От ОД на МВР Пловдив съобиха, че сигналът за инцидента е подаден към 14.10 часа. По първоначални данни в района на 127 км на АМ, посока София. Изгорели са два тира - единият бил спрял в аварийната лента поради техническа неизправност и отзад в него се блъснал друг тир. На първия водачът бил излязъл отвън и не е пострадал, с обгаряне на едната ръка е вторият шофьор. Камионите са с българска регистрация и са изцяло изгорели.

Както TrafficNews.bg вече съобщи, камион, натоварен с огромно количество тоалетна хартия, се запали и изгоря като факла. В гасенето на пожара се включиха четири пожарни автомобила, които са успели да потушат пламъците. До разчистване на мястото и отстраняване на изгорелите автомобили е организиран обходен маршрут за автомобилите към София: пътен възел Войводиново - 133 км - Пловдив - Голямоконарско шосе - 118 км.

Голям пожар на АМ „Тракия“! Камион с тоалетна хартия изгоря като факла ВИДЕОЧетири пожарни автомобила гасят пожара, димът се вижда в цял Пловдив

ВИДЕОРЕПОРТАЖ: Авел Бялков

 

Снимки: Георги Стефанов - Жоро Визиото

 

Снимка: Авел Бялков