Пловдив може да бъде следващият град, в който протестиращи да блокират основно кръстовище с палатков лагер. В социалните мрежи вече се обсъжда идеята, като дори тече дискусия как да се направи организация. Подобна блокада може да бъде направена в четвъртък, когато ще се проведе шествие със затваряне на булеварди под тепетата.

Организацията съвсем обаче не идва от недоволни граждани, които са необвързани с политически формации. Основните инициатори на блокадата са хора от ИК „Да спасим парка зад Санкт Петербург” и активисти на „Демократична България”.  Двете организации работиха в колаборация по време на местните избори в Пловдив.

В една от Фейсбук групите млад мъж предлага да се вдига палатков лагер, а отдолу тече дискусия между Асен Костов и Атанас Бояджиев. И двамата бяха кандидати за общински съветници от „Демократична България”, а Костов вече се вижда на почти всички протести в града, независимо от тяхната тематика. Отношение към темата взимат преди всичко хора свързани с партията и гражданската инициатива.

Атанас Бояджиев предлага блокираното кръстовище да бъде това на Сточна гара, а вече има и фейсбук групи, в които обсъждат палатковия лагер. Основни движещи лица там са Стойчо Андреев и Чавдар Андреев, които да близки до Асен Костов и ИК „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург”.
Самият Асен Костов пише, решенията за провеждането на протеста ще се вземат на шестивето в четвъртък.

Участвайте и в анкетата на TrafficNews – „Подкрепяте ли блокирането на кръстовища с палатков лагер в Пловдив”.