Дружеството по "Водоснабдяване и канализация" спира различни сегменти от водоподаването в района на пробива на Централна гара днес. В следствие на дейностите част от домакинствата и бизнес обектите ще останат без вода, но по думите на Водното дружество, това ще е временно. 

"Извършваме проби по спирането на част от мрежата по водоснабдяване в района на ремонта във връзка с проекта за пробив под Централна гара. Действително спирането се извършва без предупреждение и цели да се провери обхвата на засегнатите потребители. Очакваме всички с проблеми с водоподаването да сигнализират на ВиК. Целта ни е идната седмица, когато ще е необходимо да бъдат прекъснати част от водопроводите, да се намали до минимум обхвата на засегнатите домакинства и бизнес обекти", обясни за TrafficNews инж. Антон Гълъбов. 

След успешното преминаване на пробите през тази седмица, се очаква през идната седмица да стартира същинските дейности. 

"Във вторник ще имаме сериозна междуведомствена среща, на която ще бъдат уточнени детайлите. Искаме да констатираме проблемите сега и да намалим щетите за живущите и работещите в зоната", допълни инж. Гълъбов. 

Той допълни, че се очаква водоподаването в района скоро да бъде възстановено изцяло.