Оптимизиране на линейния график и намаляване на сроковете по изпълнение на строително-ремонтните дейности по Водния проект в район „Северен“ - това разпореди кметът Здравко Димитров по време на среща, провела се в Община Пловдив с фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД.

„Всеки ден на място ще има служител на Община Пловдив, който да проверява напредъка по изпълнението, както и колко строители работят на обекта“, посочи Здравко Димитров и подчерта, че до края на месец август улиците трябва да са вече асфалтирани.

При неспазване на сроковете и при видимо неизпълнение на строително-ремонтните дейности по обекта, ще бъдат налагани санкции съгласно клаузите на подписания договор.

Заместник-кметът Пламен Райчев заяви, че ще засили контрола върху фирмата изпълнител, като ще изисква веднага след подмяна на каналната мрежа да се асфалтира съответния пътен участък, за да се отпуши движението на автомобили.

„Северен“ е гъстонаселен с тесни улици и подобни строителни дейности допълнително натоварват района, трябва да се съобразяваме и с хората, защото това, което правим, е за тяхно добро, за осигуряване на тяхното по-спокойно ежедневие, удобство и безопасност“, акцентира Здравко Димитров.

От фирмата изпълнител заявиха, че ще променят графика, като също ще следят за изпълнението му в срок и уточниха, че ще продължават да работят на 6-дневна работна седмица, както и че всички шахти в района на ул. „Луда Яна“, „Порто Лагос“ и бул. „Марица“ - север вече са стабилизирани.

Кметът Здравко Димитров разпореди графикът за изпълнение да бъде поставен на видни места в квартала, така че хората да могат да се запознаят и да са информирани за ремонтните дейности.

В началото на следващата седмица отново ще има среща, на която ръководството на Община Пловдив ще провери напредъка съгласно новите срокове към фирмата изпълнител.