Фирмата изпълнител на пътя Пловдив-Асеновград ще възобнови спешно строителството на пътя Пловдив-Асеновград, тъй като крайният срок за реализация на проекта изтича след около четири месеца, съобщи областният управител на Пловдив Здравко Димитров. 

Строителството в момента е спряно, тъй като се очакваше всички дейности по проектирането и отчуждаването на имотите нужни за локалите, да приключват пролетта. Процедурите обаче са се забавили и поради това се налага да бъде довършен основният път до юли, обясни губернаторът. 

Именно заради това последният слой на трасето ще бъде довършено в най-кратки срокове, тъй като има реална опасност да се наложи България да плаща финансова корекция от 11 милиона обратно на Европейския съюз, който финансира ремонта. 

По думите на Димитров съвсем малко работа остава до процедурата за започване на локалните платна. Очаква се работата по тях да стартира паралелно със завършването на основното трасе. Тогава се очаква да започне изграждането на двете кръгови кръстовища, които не бяха включени в първоначалния проект. За едното вече е избрана фирма изпълнител. 

Софийската фирма „Иса 2000” очаквано спечели поръчката за изграждане на кръгово движение край карулката на КАТ. Компанията, която изгражда и основния пътен участък между двата града, е дала най-ниска цена за изпълнението на проекта.  Обществената поръчка бе с прогнозна стойност от 2,6 млн. лева, а изборът бе направен по критерия „най-ниска цена”. Тя бе дадена именно от компанията на Юлиян Инджов – 1,97 млн. лева без ДДС.