Гонка между служители на Изпълнителна агенция по горите и иманяри се е разразила тази нощ.  В резултат на преследването е бил хванат  камион с иглолистна строителна дървесина. Това е станало при проверка в района на Държавно горско стопанство - Селище.

 Горските служители забелязали превозното средство, транспортиращо строителната дървесина на главен път от местност Селище за град Сърница и опитали да го спрат за проверка. Шофьорът на товарния автомобил не се подчинил на подадения светлинен и звуков сигнал и ускорил скоростта.

След двадесетминутно преследване автомобилът влязъл в обект за преработка и съхранение на дървесина, от където водачът на автомобила избягал.

Потърсено е съдействие от пoлицeйcĸи cлyжитeли за оглед и установяване самоличността на шофьора.

При извършената проверка, служителите на ИАГ установили, че превозваната дървесина е в размер на около 15 пл. куб м. – 38 секции строителна дървесина от бял бор с дължина 4 м. Трупите били немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет.

При направена справка в информационната система на ИАГ е установено, че товарният автомобил има монтирано GPS устройство, но същото не работи.

Товарният автомобил и трупите са задържани. Проверката по случая продължава.