Едва ¼ от пловдивчани смятат, че новата организация на кръстовището на Водната палата ще бъде по-добра за трафика в града. Това показват резултатите от анкетата на TrafficNews. В нея са участвали почти 5300 души, като близо 60% са против премахването на левите завои след направата на пробива. 26% са дали положително становище, а 14% нямат все още изградено мнение.

Утре сутрин пък се готви нов протест срещу проекта за 10 млн. лева. Сутринта в 7:00 часа недоволните ще се съберат пред сградата на Водната палата, като там се очакват и представители на Община Пловдив, които да се включат в сутрешните блокове на националните телевизии. Над 1600 души са се включили в подписката срещу проекта до този момент. 

Припомняме, че проектът предвижда премахването на кръговото кръстовище на второто ниво,  като няма да бъдат позволени левите завои. Също така немалка част от облагороденото пространство по бул. „Марица – юг” ще бъде премахнато заради проекта, а десетки дървета изсечени.

Все още проектът не е представен публично, макар заявката на Община Пловдив, че „всеки може да го види”. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев заяви, че строителното разрешение не е обжалвано, а има две групи недоволни от пробива – едната изцяло против, а другата е срещу премахването на левите завои. Според него има възможност да се преработи проекта, но това ще струва много повече пари, както и ще се забави работата.