Близки на убитите Ангел и Митко затвориха за движение пътя Пловдив-Пазарджик. Още в 16 часа десетки се събраха на кръговото кръстовище на Орта хан и поискаха работеща и ефикасна съдебна система, както и максимални присъди за обвинените в двете убийства.

„Няма да се спрем” скандираха протестиращите, а в шествието се включиха и други родители, чиито деца са били убити.

Припомняме, че убиецът на 21-годишният Ангел Здравков - Никола Райчев, е с постоянна мярка „Задържане под стража", като убийството бе извършено заради ревност.

Смъртта на младия мъж е причинена от две прободни рани с нож от 18-годишния Никола. Престъплението е извършено в присъствието на момиче, с което Ангел отскоро се виждал. Веднага след смъртоносното нападение, извършителят е избягал.

Справедливост търсят и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов от Цалапица, пребит жестоко до смърт на 20 юли, от Рангел Бизюрев, който успява да избяга в чужбина и да се укрие, и все още не е заловен.

Близнаците Валентин и Борислав Динкови са обвинени в това, че са помагали при убийството в Цалапица и лично са подпомогнали сочения за негов убиец Рангел Бизюрев да се укрие. Двамата близнаци остават в ареста, а досъдебното производство беше върнато от съда на прокуратурата.

Близките на Митко продължават да са недоволни от разследването. Те настояват за незабавното откриване и връщане в страната на Рангел Бизюрев.