Град – достоен за живеене! Това искат пловдивчани, обединени от идеята „Браво, Пловдив”. Над 400 доброволци се събраха снощи на събитието, организирано от сдружението след 100 дни активна дейност. Основателите му направиха кратка ретроспекция на акциите,  проведени в града през последните месеци. „Много неща изглеждат  невъзможни, докато не станат! Ние сме ентусиасти, които вярваме, че промяната зависи от всеки от нас и го показваме с действията си”, каза един от основателите на движението  Веселин Костов. Той е потомствен пловдивчани, който е живял дълги години в Белгия, но вярва в потенциала на града и хората, които живеят в него. Убеден е, че БРАВО е идея, около която общ език биха намерили хора, с различни убеждения. Действително в „ETRA HALL”, където се проведе събитието, имаше представители с различни политически убеждения, някои и с политически кариери, но очевидно заинтригувани от идеите.

Най-активните участници в движението – Яна Димитрова, Стефан Чочков, Ерол Садъков и Светослав Енчев разказаха за  изминалите инициативи. За 100 дни със собствени средства и материали, дарени от пловдивски фирми, доброволците са запълнили десетки дупки в Пловдив, възстановили са 5 спортни площадки, на които са поставили 8 нови баскетболни коша, 6 футболни врати, 4 пейки, 5 маси за шах и други игри. Монтирани са над 200 табели на инвалидни места, занемарената алея на Младежкия хълм бе асфалтирана. Сдружението е помогнало на няколко души в неравностойно положение, като е оборудвало домовете им с домакински електроуреди.

„Повечето от нас работят в различни частни компании, хора с различни професии, обединени от желанието да видят Пловдив с европейски вид. И докато мечтаят, например, да се разхождат с децата край социализираната река Марица, успяват да ремонтират досадните дупки на някоя пловдивска улица, да възстановят някоя площадка или да помогнат на човек, изпаднал в нужда” разказа Веселин Костов.

Той представи и част от следващите инициативи на „Браво, Пловдив!” 

На 6 септември, на празника на града „Браво, Пловдив” организира голям детски спортен празник в парк „Рибница”. Известни спортисти и музиканти ще организират различни игри за малчуганите, защото е важно децата ни да прекарват повече време навън и да спортуват редовно.

В процес на подготовка е и АРТ МАРАТОН, който ще стартира на 10 септември и ще продължи две седмици. Две мащабни изложби ще съберат в едно минало, настояще и бъдеще в изобразителното изкуство, а пространствата ще събират разнообразни по характер събития  за всякакви възрасти – рисуване с вино, класове по изобразително изкуство за малки и големи с водещи авторитетни пловдивски художници, забавления на открито, прожекции на филми, срещи и беседи за изкуството в различните му периоди, четения, музика, рисунки за деца.

През октомври предстои засаждане на 500 дървета в един от районите на Пловдив.

 

Ентусиастите от „Браво, Пловдив” в битка с дупките, шахтите и абдикацията на ОбщинатаДоброволците тръгнаха да запълват кратери, които зеят с години – в движение излязоха още проблеми

От хората за хората – пловдивски доброволци „закърпиха” един от символите на града„Браво, Пловдив” запълниха огромните дупки по основната алея на Младежкия хълм

Доброволците от BraVo, Пловдив! с призив: Елате с нас да преобразим града!За 6 месеца със собствени средства запълниха 45 дупки и съживиха няколко спортни площадки, нуждаят се от строителни материали и още помощници