Няколко овчари и една дама показаха, че доброто съществува, а в сърцата има голямо място за любов към животните. Въпреки че такива дела се виждат рядко, те са факт, и през вчерашния ден това се доказа.

Спасителната акция за щъркела започнала край пловдивското село Тополово. Местни овчари забелязали падналата малка птица, която била в много лошо състояние и видимо крилото й било много ранено. Когато видели раната, наподобяваща на ухапвания, веднага разбрали, че пролетната птица е била нападната от овчарски кучета. Мъжете взели щъркела, а за да спасят крилото му го оставили на пловдивчанката Вили. Тя веднага алармирала на 112, които реагирали мигновено.

От там са се свързали с кметицата на селото Ремзие Коджаали, която се е обадила на местния ветеринар Живко, за да потърси съдействие. След като той е пристигнал е оказал първа помощ на безпомощната птица. По-късно обаче щъркелът е бил откаран в Център за диви животни в Стара Загора , за да бъде опериран. Към този момент лекарите се борят за неговото възстановяване.