Малкият Филип от Карлово, за когото много хора дариха пари, бе опериран успешно в Турция. Добрата новина съобщиха родителите на момченцето. Филип се чувства добре, гипсът вече е свален и сега започва усилена рехабилитация, за да може ръчичката да се възстанови.

Припомняме, че 9-месечното момченце е родено по естествен път, но раждането е било тежко и нервните връзки на лявата му ръчичка са били разкъсани. Диагнозата е "акушерска пареза - тотален тип". Родителите веднага са взели мерки и са започнали лечение и рехабилитация. Срещат се с проф. Атакан Айдън от рехабилитационен център Рибем, Истанбул. След обстоен преглед се установява, че детето се нуждае от операция, за да отпусне ръчичката и да започне да я вдига.

„Операцията е минала перфектно и сега ще правим рехабилитация, и се надяваме вече всичко да тръгне нагоре с Филип! Изминаха 3 тежки седмици с гипс, но още със свалянето на гипса ги забравихме. Искаме да изкажем искрени благодарности към всички, които ни помагат и отделят от средствата си за нашето слънчице!”, споделят родителите на Филип.