Със специални тържества и празнични концерти 12-те детски градини в района ще празнуват Деня на детето.

В ДГ „Каменица празникът  на детето ще бъде отбелязан на 31-ви май  с песни  и празнична програма, на която водещи ще бъдат артисти от театър “Анфаст“.

На 31 май децата от ДГ „Майчина грижа“, ще гледат “Музикалница” - най-новият aвторски куклен театрален спектакъл на режисьора Петя Недева. Детският театър, който е част от програмата на  фестивала „Синьо лято“ в Пловдив,  ще започне малко след 9.30 ч. Малчуганите от „Майчина грижа“ ще се включат и в кулинарна работилница, по време на която ще приготвят традиционна калоферска баница по домашна рецепта. Голямата изненада за децата ще бъде шоу, изнесено от известния Маг Серджо Алфонсо.

Представление с гостуващия театър на „Меджик парти“ и подаръци-изненади очаква всяко дете от ДГ „Буратино“. По време на тържествата под звуците на химна на детската градина, ще бъде изпълнен и ритуала по предаването на знамето на България и знамето на детското заведение от 4-та група на 3-та група. Децата ще пеят, танцуват, рисуват и ще покажат гимнастически изпълнения и индивидуални изяви на фона на транспарант на Земята и малките й обитатели от цял свят.

В  основната сграда на ДГ „Зора“ е предвидено развлекателно шоу с много музика, игри и изненади за децата. Във филиала на детското заведение, както и в ДГ „Малкият принц“ театрална формация "Чудесино" ще зарадва малчуганите с представление "Приказка за Добродара", както и с много игри, танци, музика и рисуване на асфалт.

Във всяка една от трите сгради на ДГ „Люляк“ ще се проведе празничен концерт,  който ще бъде записан на дигитален носител.

1-ви юни в ДГ “Мирослава“ ще се чества под надслов „В света на детството“. В празника ще има клоунада, песни, танци и игри. Децата ще пускат балони със своите  най-съкровени желания и ще получат ръчно изработени поздравления от екипа на детската градина. Съвместно с родители ще се проведе и благотворителна инициатива за Клиниката по детски болести на УМБАЛ „Свети Георги“, по време на която ще бъде пуснато голямо хвърчило с послания за медиците от клиниката от децата и екипа на детското заведение. Тържествено ще бъдат връчени свидетелствата на децата от 4-та група.

Първоюнски празник с песни и музикални игри на двора ще организират в ДГ "Перуника" и в ДГ  „Незабравка“. Клоунада, игри, танци и изненади, заедно с актьорите от театър "Хенд" ще зарадва малчуганите от ДГ "Радост".

Маратон на приказки във всички групи на детската градина предшества Деня на детето в ДГ „Снежанка“. На самия празник децата ще организират изложба на рисунки на тема „Детство“ и ще рисуват с тебешири на асфалт.

Детски празник с гостуващ фокусник ще забавлява малчуганите в ДГ „Чучулига“ на 1-ви юни. На 5-ти юни пък деца от детското заведение, което тази година отбелязва 45 г. от създаването си, ще участват като подгряваща група в празничния концерт на вокална група „Пеещите котенца“ в Летния театър.

„Желая на всички деца здраве, усмивки и щастливо детство“. Това заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов по повод детския празник 1-ви юни.