Над 200 мотора се включиха в дамско мотошествие, което е в подкрепа за борбата срещу рака на гърдата. Мотористките организират поредица от събития в Пловдив и Асеновград, в които ще информират за важността на ранния скрининг, профилактика на заболяването и поддържане на добро емоционално здраве.
 
Шествието стартира от зала "Колодрума", която беше сборния пункт. Преди началото на шествието се проведе информационна беседа за причините и превенцията за рака на гърдата. Имаше кутия, в която се събираха средства. 
 
Анархи, Vagabonds, Торнадо, PLD Riders, Boys of hell, бяха частот мотоклубовете, които се включват в кампанията.

Придружавани от „Пловдив райдърс“, момичетата се качиха на моторите, организирайки атрактивно шествие по основните булеварди на града, носейки отличителните знаци на кампанията. 

Програмата ще продължи с гостуване на мото клуб „Торнадо“ в Асеновград. Чрез един по-нетрадиционен начин и с достигане на различни обществени среди, сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ цели да даде своя принос за ранното откриване на рака на гърдата.

Ракът на гърдата е най-често срещаният рак при жените по целия свят. Това е и основната причина за смърт от рак сред жените в световен мащаб. Въпреки високите нива на заболеваемост, в западните страни 89% от жените, диагностицирани с рак на гърдата, са все още живи пет години след диагнозата си, което се дължи на откриване и лечение.