Деница Чингарова е била в „Бюрото по труда”, за да се отпише като безработно лице. Бившата кметица на район „Централен” заяви, че от 22 юли тя е член на Пловдивската адвокатска колегия и ще практикува професията си на адвокат.

По думите й тя се е записала в Бюрото през март по време на рестрикциите срещу COVID-19, тъй като всички процедури в адвокатската колегия били спрени и тя нямала как да се запише.  Тя взимала обезщетения за безработица до юни включително.

Активистът на ГЕРБ участваше през последните 8 вота в Пловдив неизменно в комисиите, като четири пъти бе шеф на РИК и ОИК.

В първия мандат на бившия кмет Иван Тотев Чингарова бе директор на „Общинска собственост”, а при втория му стана зам.-кмет на район „Централен”. На последните избори бе в листата на ГЕРБ, но на далечното 37 място и не се пребори за него.

По образование Чингарова е юрист, като има дългогодишен опит като адвокат преди да влезе в политиката. След излизането от нея тя отново ще практикува професията по образованието си.

Деница Чингарова на подпис в „Бюрото по труда”, бившият шеф на ОИК и зам.-кмет остана без работаАктивистката на ГЕРБ бе кандидат за общински съветник, но не попадна в местния парламент