С чупене на тикви по настилката на Главната улица в Пловдив, протича протеста в този час. Липсата на голям брой участници се компенсира с иновативни методи за привличане на внимание. За днес там имаше обявен митинг от "Да, България". Протестиращите дойдоха пред Община Пловдив, "въоръжени" с тикви, и не особено миролюбиви лозунги.

"Имаме невероятното обещание, че ако съберем една голяма грамада от тикви, ще получим бързо оставка", обясниха демонстрантите. 

Тъй като нямаше достатъчно публика пред Община Пловдив, ритуалното разбиване на тикви се провежда пред фонтана с копчетата на Главната улица на града. 

По отношение на другия протест, организиран на площад "Съединение", протестиращите казаха, че няма разделение на митингите и се планира двата протеста да се обединят.  

Един от демонстрантите историкът Атанас Бояджиев пък обеща, че следващата седмица по същото време ще има литературно четене на Винету и научна литература. Целта - да се покаже, че не всички протестиращи са лумпенизирани. 

След "пърформънса", събралите се обавиха, че здравите тикви щели да съберат и да дарят на благотворителния базар в Капана.