НАП-Пловдив отново изпълни списъците си с обекти, хванати с нарушения по закона за данък добавена стойност. Агентите на приходната агенция продължават с акциите си под тепетата, като фокусът им е насочен към заведения и магазини. И през последния отчетен период бяха отчетени не малък брой обекти, които по един или друг начин са извършили нарушения.

В „черните” списъци и тази седмица се наблюдават разнородни фирми, опериращи в Пловдив и региона. Сред тях са такива, стопанисващи сергии, магазини, заведения за бързо хранене, както и такива занимаващи се с разнос на храни.

Сред новите "клиенти" на данъчните е ресторант от известната верига за китайски изкушения – „Азия”. Обектът, който се намира в жилищен квартал Тракия, е бил посетен от данъчни, които са констатирали нередности, свързани с фискалното устройство. Служителите на приходната агенция са съставили акт на фирмата. Двата ресторанта „Азия” са най-старите китайски ресторанти в Пловдив.

Оказва се, че това е не е първия път, в който заведението в Тракия е хващано в крачка. Името на ресторанта бе вписано в „черните” списъци още през май миналата година. Тогава обектът не бе наказан с принудителна мярка „запечатване”.

След множество срещи между НАП и представители на бизнеса у нас, най-тежката санкция се прилага при изключително тежки случаи.

В списъците на НАП-Пловдив попадна и още един добре познат обект под тепетата - Чайна Панда. Заведението за бързо хранене се намира на улица „Константин Ирече”. Фирмата, стопанисваща обекта е санкционирана от агентите на агенцията. Обектът е известен както с традиционната си, така и с модерна китайска храна. Освен това заведението предлага и доставки по домовете.

Вендинг автомат също е сред новите клиенти на НАП. Данъчните са установили сериозни нарушения на закона. Машината се намира на улица „Шейново”.