Салон за красота попадна попадна в "черния списък" на Националната агенция за приходите. 

Заради данъчни задължения той подлежи на запечатване в срок до 30 дни. 

Обектът е естетичен център "Скин лукс", разположен в близост до пл. "Житен пазар". В него се правят редица процедури за лице и тяло. Собственик на студиото е Мария Андонова чрез дружеството "Слим естетик". Данъчните са открили нарушения при отчитането на търговската дейност в студиото за красота. 

Инспектори на НАП са хванали в крачка за нарушения на законодателството и кафене на ул. "Крайречна" 28а - в сърцето на ромския квартал "Столипиново". Обектът е собственост на дружеството "Асан Аоглу и синове" на Анас Мехмед.

И двата обекта подлежат на принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции. Първо на обектите ще бъде лепнато предупредително съобщение за затварянето, а после ще бъде извършено и самото запечатване за определения от данъчните срок. 

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.

Основните причини търговските обекти да попаднат в списъка е некоректно издаване на касови бележки, проблеми при данъчното отчитане или незаплащане на данъци. Заповедта за запечатване може да бъде обжалвана в 14-дневен срок.