Със символична първа копка кметът на община „Марица“ Димитър Иванов даде старт на строителството на нова детска градина в село Калековец.  

На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на селото Йордан Цаков и секретарят на общината Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.

Водосвет за успех на начинанието бе отслужен от отец Красимир.

 „За мен, за село Калековец и за община „Марица“ днес е празник, защото този ден слага началото на сбъдването на една наша дългоочаквана мечта.“ С тези думи кметът се обърна към десетките жители, които с радостно нетърпение очакваха събитието.

 „Детската градина ще е предназначена за 4 групи, като всяка от тях ще разполага със собствена детска площадка за игра, изградена по модерни европейски изисквания, защото нашите деца са най-важни“, посочи Иванов.

Той припомни трудния път, извървян от общинското ръководство преди да се стигне до успешния финал.

„Малчуганите на община „Марица“ са добри, талантливи и умни и заслужават всяка секунда от времето, което аз като кмет и хората от екипа ми сме отделили, за да решим казуса.“, категоричен бе кметът.

Той подчерта, че забавачката ще бъде изградена с пари от бюджета на община „Марица“.

„Контролът по изпълнението го упражнявам аз,  кметът на селото и всички Вие. Тази градина ще бъде построена с Ваши средства, затова искам Вие да наблюдавате работата на строителите и да ме сигнализирате при най-малката нередност.“ , изтъкна Димитър Иванов.

Той поиска от фирмата-изпълнител да съкрати срока на строителството и до началото на учебната година на 15 септември обектът да бъде готов, за да посрещне децата.

С радост и ръкопляскания от местните хора бяха посрещнати думите му, че след ремонт на помещенията в сградата на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ , където се помещаваше досега ДГ „Весела“, училището ще стане средно.

„В момента проектираме още две нови детски градини – в селата Радиново и Динк.“, допълни кметът.

Той честити на всички празничния ден и получи нестихващи благодарствени аплодисменти от присъстващите, които посрещнаха с възторг дългоочаквания старт на строителството на новата детска градина.