Седем дами ще бъдат зимни булки на 22 декември 2022 година в Пловдив. Датата е най-предпочитана сред младоженците през последния месец на годината. През дните до Нова година има записани още над 40 сватби. 

"Летният сезон по традиция е много по-предпочитан от младите влюбени. Много от двойките тогава избират изнесените ритуали. През зимния сезон също не липсват желаещи, но предимно за ритуалните зали", посочи директорът на "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. 

През 2022 година в Пловдив е имало 1370 двойки са си казали заветното "Да", но предстоят още няколко седмици до края на годината, за да стане ясен броят на всички влюбени, за които годината ще остане в историята. 

През предходната 2021 година, сватбените ритуали в Пловдив са били 1592 - малко повече от тази година, но това се дължи и на някои отложени сватби от пандемичната 2020 г. 

"За момента 2021 година е била малко по-силна от 2022 г., но все още не е свършила, така че ще видим как ще завърши на финала", обобщи Пинджева. Тя разказа, че през последните години има все повече смесени бракове между българи и чужденци. 

Много влюбени вече планират своя щастлив ден за новата 2023 година. Мечтаната си сватба вече са насрочили 119 двойки. За момента най-предпочитан от младоженците ден се оказва 23.09.2023 година. Символната дата, която преповтаря датата и последните цифри от годината, ще стане сватбен ден за 8 двойки. Засега! Желаещите да институционализират връзката си пред държавата тепърва ще правят планове за 2023 година. 

"Има млади влюбени хора, които от рано са решили да подготвят своето тържество, но тепърва се очаква да се записват младоженци. Така че цифрите все още не могат да ни дадат много информация. Живот и здраве да посрещнем Новата година! Надявам се все повече влюбени да прекрачат прага на Дома на младоженците", пожела за следващата година Пинджева.