Стари къщи, които принадлежат на бивши работници в Тухларната фабрика на Кукленско шосе, ще бъдат съборни днес. На място има полиция и стълпотворение на хора, предаде  репортер на TrafficNews.bg.  Имотът е частен, като той е собственост на наследници на рода Калпакчиеви. Те са оставили хората да живеят там повече 20 години в режим на търпимост, но вече са изявили желание да влязат в имотите си.

Според хората, които живеят в постройките, никой не ги е бил предупредил за бутането на къщите. На място е адвокатът на Калпакчиеви - Иванов. Той влезе в полемика с хората, като той се опита да спре електричеството на еднa от тухлените постройки, в които живеят хора. По думите му още през месе  ноември те са били предупредени, че трябва да се изнесат от старите къщи, като 6-месечният гратисен срок изтече през март.

Живеещите в постройките обаче казват, че никой не ги е предупредил, като няма никакви документи за това и искат да им бъдат предоставени такива.

Въпреки това, през последните 6 месеца част от 20-те семейства, вече са се изнесли, като няколко къщи са били съборени.

Кметът на район „Южен” Борислав Инчев заяви, че днес ще бъдат премахнати 5 къщи, като има още няколко семейства, на които ще им бъде даден още време, за да се изнесат от постройките.

Очаквайте подробности!