До преди дни имотна агенция продаваше заведение в кв. „Христо Смирненски“ в сграда със смесено предназначение. Посочената цена бе 470 хил. евро. Имотът е на приземно ниво на бул. „Пещерско шосе“ и в момента в него функционира ресторант „Японика“.

Оказа се обаче, че обектът въобще не се продава. Преди 5 години имало обява при старите наематели на ресторанта, но новият собственик, който развива бизнес там от 3 години Стоян Апостолов, има сключен дългосрочен договор за наем и е категоричен, че наемодателят не продава имота.

„Аз съм направил инвестиция в имота, която е обвързана и с договор. По този начин се вреди на бизнеса ми. Стара обява от преди 5 години продължава да е актуална и хората си мислят, че фалирам и ресторантът ще прекрати дейността си. Това въобще не е вярно“, коментира Апостолов.

Той сигнализирал и на брокерската агенция „Ремакс Адвантидж“, които са свалили обявата от фирмената си платформа.

„След като е качена за първи път, собственикът на обекта не е звънял повече да свалим обявата, затова тя продължаваше да фигурира. След като наемателят се е обадил и са се разбрали с брокера ни, обявата вече е свалена“, обясни разминаването собственикът на имотната агенция Георги Димитров.

Апостолов коментира, че и на него е обяснено същото, но счита, че е некоректно да се използва стара обява и е нелогично да се посочва обект за продан, при положение, че от години той не се продава и в него функционира бизнес.

Собственикът на сградния фонд на ресторанта Борис Стайков също е категоричен, че не продава имота, не е плащал обектът да бъде публикуван за продажба от брокерската агенция. Той уточни, че наистина преди 5 години имотът се е продавал, но е намерен сериозен наемател и се е отказал от продажба. Той обаче е бил в пълно неведение, че имотът продължава да бъде публикуван като оферта от брокери и заяви, че през това време никой не го е търсил за огледи или друг тип въпроси.

Към този момент обявата е свалена от фирмения сайт на агенция, както и от популярен сайт, който масово се използва като каталог с оферти от брокерите. Тя обаче продължава да е достъпна в друга подобна платформа и отново се представя за продажба от името на агенцията. 

Снимка на имота, със старата му визия, от офертата, която все още не е свалена: