Общинската сесия на местния парламент  се провали поради липса на кворум при едва 7 гласувани точки при дневен ред от 39. Страстите около парите за превозвачите явно са „изморили” болшинството от съветниците и те не се върнаха в залата след почивката.

Последно: Дадоха 1 млн. лева на превозвачите, по-нататък може повечеОбщината е готова с устава за ново общинско предприятие за екологичен транспорт

Днешното заседание започна в 9:00 часа, като до 12:15 часа обсъждаха първите точки при кворум от близо 50 съветници. Председателят на ОбС Александър Държиков даде един 1 часа почивка, но в 13:15 имаше едва 19 съветници при необходими 26 за кворум.

По правилник председателят даде още 30 минути отлагане, при което дойдоха още двама, но и това беше недостатъчно за подновяването на заседанието. Поради тази причина Държиков прекрати сесията и насрочи нова за 27 септември.

От залата след почивката не се появиха целите групи на ГЕРБ,  „Съюз за Пловдив”, „Кауза Пловдив”, част от съветниците от „Демократична България” и ЗС „Ал. Стамболийски”, както и независими общинари.

От ГЕРБ в залата бе единствено председателят Александър Държиков, а от „Кауза Пловдив” – зам.-председателят на ОбС Николай Бухалов.Единствената цяла група в ОбС бе тази на БСП. 

Въпреки „липсата” им след почивката за днешната си работа те ще получат цели възнаграждения. По правилник на сесия се плащат по 409 лева на общинар, без значение колко време е бил на сесията, стига да се е регистрирал.

Заради липсата на кворум над 30 предложения ще бъдат пренасочени за следващата сесия. Притеснителното за администрацията на Здравко Димитров е, че над 15 точки са от сесията от 3 август. Тогава отново след почивката трудно се събра кворум, а за някои от предложенията се изискваха 34 гласа.

Очевидно обаче проблеми с кворума ще има и за напред в местния парламент, тъй  като това започва да се оформя като тенденция.