Близо 4 часа пожарникари са се борили с огъня в Столипиново, има изпепелена постройка

На място са били изпратени 4 екипа на пожарната, след 30 минути още два

Район „Източен“, Пловдив 17.11.2020 17:30 5825 5
Близо 4 часа пожарникари са се борили с огъня в Столипиново, има изпепелена постройка

Близо 4 часа пожарникари са се борели с огнената стихия в Столипиново. Припомняме, че голям пожар избухна на улица „Правда”, който обхвана няколко постройки. По първоначални данни пламъците са обхванали близо 5 къщи в махалата. 

Голям пожар в Столипиново! Горят къщи в махалата ВИДЕОПожарни са на мястото на инцидента

Сигналът за инцидента е бил подаден минути преди 3:00 часа през нощта на 16 ноември. Съобщено било, че къща на улица „Правда” гори. На място са били изпратени 4 екипа на пожарната. Поради трудната локация, две от колите са били позиционирани на улица „Ландос”.

По-малко от 30 минути след първия сигнал, в дежурната на пловдивската пожарна е подаден и втори сигнал за още горящи къщи на съседната улица – „Вратцата”. Още два екипа са се отзовали на произшествието.

Оказва се, че по думите на наши читатели, огънят много бързо се е прехвърлил на съседните постройки. Те са били изградени от леснозапалими материали.

В сутрешните часове, около 7:00 часа огънят е бил напълно потушен. Причинени са значителни материални щети. За късмет няма пострадали или обгазени жители на квартала.

Очевидци разказаха, че половината махала е била на крак в нощта на инцидента. Мнозина спекулират, че причината за пожара е незагасена печка в къщата, от която е тръгнал огъня. Хора от квартала разказват, че една от постройките е унищожена. 

 
Изпрати новина