Районен съд върна обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови на прокуратурата. Причината - допуснато съществено нарушение, което трябва да бъде отстранено. 

Решението на съда бе посрещнато с пляскане от цялата зала, а хората крещяха “дано го сънувате, убийци!”. Преди делото имаше и протест на близките на убития Димитър Малинов. Те поискаха строги присъди.

След започване на разпоредителното заседание адвокатът на двамата близнаци Светлана Званчева пожела съкратено съдебно следствие и изменение на мярката им за неотклонение в по-лека. Районен съд- Пловдив обаче заяви, че има допуснато съществено нарушение, което трябва да бъде отстранено. По думите на магистратите един от тях не се е признал за виновен и не е дал подробни обяснения. Другият обвиняем обаче е казал, че двамата с брат му по време на престъплението са наблюдавали някой да не дойде. Валентин отрича и съпричастност при зариването на тялото.

“В показанията единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, другият обаче е дал по-подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото”. Това каза съдия Боян Кюртов.

Динкови са дали противоречиви показания и това според съда налага да бъдат защитавани от двама адвокати, а не един. Това нарушение е съществено и се налага производството да бъде върнато в досъдебна фаза, за да може да се поправи.

Съдът реши, че близнаците трябва да останат в ареста, а делото бе отложено за друга дата. Адвокатката им не пожела да коментира пред медиите. Протестиращите се насочиха към прокуратурата.

@trafficnews

Близките на убития Митко от Цалапица в съда. #trafficnewsbg #Bulgaria #Calapica

♬ original sound - Trafficnews